Belépés
Birsalmakompót
... felnegyedeljük és kivágjuk a magházát, majd megint kettévágjuk az almaszeleteket.

2. 1 dl vízbe beletesszük a fűszereket és a mézet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a birs darabokat és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük.

3. Az elkészült kompótot tiszta és cseppmentesre törölt befőttes üvegbe tesszük, belefacsarjuk a maradék citrom levét, és szükség es...
2021-11-02 08:45:52
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... C-vitaminokban. Energiatartalmuk kb. 60 kcal/100 g.
A csupasz barackok kitűnő K- és P-források, gazdagabbak rostokban, A- és C-vitaminban.
Cukrozott őszibarack
Ha a gyümölcsdarabokat sűrű cukorszirupba mártjuk, az csillogó réteggé szárad a gyümölcsszeleteken.
A kissé még zöld őszibarackból kiváló csatnik, mártások készülnek.
Vaníliával fűszerezett szirupba...
2014-11-13 12:18:50
katalán panellets ( golyók )
... .
héhány órára a hütőbe teszem .
annyi részre osztom , ahány izesitést szeretnék.most 7 egyenlő részre.

fenyőmagoshoz:
az 1 / 7 -d tésztát kisodrom ruddá, majd 12 gr. -s darabokat csipek ki belőle.
mindegyikből golyókat csinálok, tojással megkenem , majd csikokra vágott fenyőmaggal beszorom , kissé rá is nyomom.
250 fokon 5 percig sütöm ..
...
2013-03-28 10:24:48
Lehet mazsolázni
... csirkecomb, 1 paprika, 1 paradicsom, vaj, liszt,

2 dl tejföl, bors, só.

A csirkecombok bőrét lehúzom, és a combokat kettévágom,

sózom, és borsozom. A húsdarabokat vajon minden oldalukat

pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp

ellepje, beleteszem a paprikát és paradicsomot, és lefedve

párolom. Miko...
2013-03-06 01:57:51
Édeni régi étkek
... csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 1 paprika, 1 paradicsom, vaj, liszt,
2 dl tejföl, bors, só.
A csirkecombok bőrét lehúzom, és a combokat kettévágom,
sózom, és borsozom. A húsdarabokat vajon minden oldalukat
pirosra sütöm, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst épp
ellepje, beleteszem a paprikát és paradicsomot, és lefedve
párolom. Mi...
2011-07-07 05:23:28
Bné Erzsikétől a profilomra
... ,esetleg volt néha egy szelet csoki,Mitugrász csoki is volt.Balaton kocka ,gránit kocka,selyem cukorka.Ősszel mikor a birsalma érett volt ,anyu birs alma sajtot készített tepsikbe egész dió darabokat is rakott bele úgy alvadt meg mint a kocsonya ,csak jobban,és úgy vágta fel mint a csokit.Milyen finom volt.Szüret után a kövidinka szőlőt a padlásra felkötöztük még karácsonykor is v...
2011-07-01 19:45:32
x
... tejföl
1 mokkáskanál csípős pirospaprika
1 kiskanál csemege pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát apró darabokra vágjuk, majd szép barnára pirítjuk. A darabokat kivesszük, külön tányérra tesszük, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Majd a pirospaprikát rászórjuk, 10-15 másodpercig keverjük, majd 1 deci vizet ráöntünk, hogy ne legyen kes...
2010-08-06 14:02:33
Birsalmasajt
... főzést befejezzük.
Az így elkészült birsalmasajtanyagot vékonyan olajozott formákba vagy zsírpapírral aljazott fémkeretekbe öntjük. Kívánság szerint dió vagy fehér mandula darabokat keverhetünk az anyaghoz, de meg is színerhetjük pirosra.
Huszonnégy óra elmúltával a sajtot kiszedjük a formából. Ha vaskeretben van, átfordítjuk és a papírt lehúzzuk róla.Későb...
2009-10-27 16:23:03
Karácsonyi és téli receptek
... kevés vízzel puhára csomó mentesre keverünk és a pürésített vízhez adjuk, behabarjuk. (előtte forró szezámolajban pirítjuk a lisztet vízzel) Ebben a leves alapban ezután beletesszük a hal darabokat és puhára főzzük.

Sült hal hagymásan tepsiben

Rétegezve
Alsó réteg karikára vágott v.hagyma
Bőr nélküli hal darabok
Shoyu ízesítésnek + mirin vagy r...
2008-12-24 16:25:15
1 2 
Címkék: Üregi Éva, birs darabokat, elkészült kompótot, maradék citrom, hozzávalók mindig, csupasz barackok, gyümölcsdarabokat sűrű, csillogó réteggé, hütőbe teszem, csirkecombok bőrét, combokat kettévágom, húsdarabokat vajon, szelet csoki, birsalma érett, kövidinka szőlőt, padlásra felkötöztük, szalonnát apró, darabokat kivesszük, apróra vágott, pirospaprikát rászórjuk, sajtot kiszedjük, papírt lehúzzuk, pürésített vízhez, lisztet vízzel, leves alapban, energiatartalmuk, birsalmakompót, felnegyedeljük, almaszeleteket, szezámolajban, cseppmentesre, pirospaprikát, belefacsarjuk, fenyőmagoshoz, őszibarackból, cukorszirupba, birsalmasajt, csirkecombok, vitaminokban, zsírpapírral, fémkeretekbe, felforraljuk, színerhetjük, mindegyikből, pirospaprika, húsdarabokat, karácsonykor, paradicsomot, vöröshagyma, keverhetünk, beletesszük, fűszerezett, mokkáskanál, másodpercig, gazdagabbak, fenyőmaggal, felkötöztük, ízesítésnek, kettévágjuk, átfordítjuk, vaskeretben, gyümölcsös, csirkecomb, gyümölcsök, hozzávalók, kettévágom, beleteszem,
© 2013 TVN.HU Kft.